Població refugiada i mitjans de vida a Etiòpia Població refugiada i mitjans de vida a Etiòpia

Població refugiada i mitjans de vida a Etiòpia

Una de les formes més efectives en què les persones poden reconstruir les seues vides amb dignitat i en pau després de fugir de la guerra i la persecució és a través de l'oportunitat de treballar per a guanyar-se la vida. No obstant això, en al voltant del 50% dels països d’asil, a les persones refugiades no se'ls permet treballar. Molts acaben treballant en l’economia informal, on corren el risc d’explotació, discriminació, detenció i altres abusos.

A Etiòpia, ACNUR promou el dret la població refugiada i les comunitats d'acolliment de les regions de Gambella i Assosa a accedir a oportunitats de treball i a mitjans de vida sostenibles. A través de la formació i el suport a l’emprenedoria, entre altres activitats, ACNUR contribueix al fet que persones com Nyarok, l’artesana refugiada, puguen aconseguir la resiliència i empoderar-se per a donar forma al seu futur.

mujer etiopeNyachan Reath és una altra de les dones refugiades que va rebre formació per part d'ACNUR Etiòpia que ara es dedica a la fabricació de cuines de baix consum energètic.

hombre en el campoGràcies al sistema de reg instal·lat per ACNUR Etiòpia, Selat Mahamud Farah, un agricultor de 64 anys, rega les cebes en un terreny proper al campament de Melkadida, llar de més de 30.000 refugiats somalis..

refugiados cosechandoPersones refugiades a la regió de Buramino (Etiòpia), cullen vegetals cultivats a través del sistema de reg instal·lat per ACNUR.
Vídeos