Seguretat energètica als camps de persones refugiades d'Etiòpia Seguretat energètica als camps de persones refugiades d'Etiòpia

Seguretat energètica als camps de persones refugiades d'Etiòpia

Les pràctiques comunes de generació i consum d’energia en contextos de desplaçament sovint provoquen danys al medi ambient i exposen a les persones refugiades, especialment a les dones i les xiquetes, a nombrosos riscos.

En mitjana, una llar de refugiats usa huit quilos de llenya per dia.

A Etiòpia, les persones refugiades que viuen en els camps de Gambella i Assosa depenen dels recursos naturals per a cuinar i il·luminar la llar. L'alt consum de llenya causa una desforestació massiva. Entre altres coses, això fa que les dones i xiquetes refugiades hagen de viatjar llargues distàncies a la recerca de llenya, exposant-les a riscos de violència de gènere i assetjament2.

Una de les formes en les quals ACNUR aborda aquest problema és a través de la distribució de cuines millorades per a la preparació d'aliments. Aquestes cuines consumeixen dues vegades menys llenya que les pràctiques tradicionals, reduint l'impacte ambiental negatiu i el temps que les dones dediquen a la recol·lecció de llenya.

Vídeos